A luxusautók eladása növekszik Magyarországon

Az utóbbi időben jelentősen megnőtt a kereslet a luxusautók és az exkluzív sportkocsik iránt itthon. A több tízmilliós autók vásárlóinak legnagyobb része az erős motorral és kiválóan felszerelt változatokat részesíti előnyben, melyekért további milliókat hajlandóak fizetni.

A hazai autóértékesítési statisztikák azt mutatják, hogy egyre nagyobb példányszámban kerülnek eladásra a luxuskategória autói. A 2016-os évben például 2388 darab új BMW-t értékesítettek Magyarországon. A hazai piacra is elmondható az az egész Európára érvényes vásárlói jellemző, hogy a legnagyobbak közül is a nagyobb presztízsű márkák a legkeresettebbek. Ezt igazolja az is, hogy az előző német márkákkal ellentétben az ugyancsak német VW nemrég felső osztályba léptetett Phaeton modelljéből ugyanannyi idő alatt mindössze öt darab kelt el, míg a brit Jaguar XJ-sorozatából is csak 9 talált gazdára.

A hazai piacon értékesített német luxusautók túlnyomó többségére az is igaz, hogy általában a nagyobb motorral szerelt, különleges extra-tartozékokat is magában foglaló példányok fogynak, pedig ezek az alapkivitelekhez képest több millió forinttal is többe kerülhetnek. Ugyanez igaz nemcsak a limuzinokra, de a luxus-terepjárókra, és az exkluzívabb sportkocsikra is. Utóbbiak ráadásul egyre többen vannak, hiszen augusztusban már az első magyarországi Lamborghini Murciélago (kb. 70 millió forintos áron) is gazdára talált, miközben megnyílt az első Maserati szalon, 2004 elejétől pedig már Ferrarit is lehet hazánkban vásárolni.

A fent említett értékesítési adatok csak a hivatalos márkakereskedőtől vásárolt gépkocsikra vonatkoznak. A magánimportból származó luxusautók száma ennek akár négy- ötszöröse is lehet. Új és használtautó eladással kapcsolatban további információk a linkre kattintva.