Nyomtató tonerek összehasonlítása

Az itthoni tonerkazetta és tintapatron kínálatban számos megoldás található a nyomtatási és irodai költségek csökkentésére. Ilyenek többek között az úgynevezett utángyártott és újraépített nyomtató kellékek is. Összehasonlítva, az előbbi jellemzően ázsiai gyártók üzemeiben készül és teljes egészében új elemeket tartalmaz. Azonban a felhasznált alapanyagok és technológiák minősége többnyire csak a minél olcsóbb árat célozza meg. Így ezek a termékek sok esetben megkérdőjelezhető eredményt nyújtanak a nyomtatás terén. Mivel a tonerkazetta vásárlók körében egyre többen igénylik az olcsó lehetőségeket is, ezért a Renomé kínálatában elérhetőek jobb minőségű Canon és HP utángyártott tonerek is.

Az gyári eredeti kellék minőségét legjobban az újraépített toner közelíti meg. Ezek jellemzően gyári, egyszer használt toner felhasználásával készülnek, mentesítve ezzel környezetünket, hogy hulladékká váljon. Az így begyűjtött kazetták a gyártási folyamat során szétszerelésre kerülnek, a tisztítást és regenerálást követően a forgó-kopó alkatrészek helyére új, gyári eredeti alkatrészek kerülnek beépítésre. Az alábbi videón egy ilyen folyamat látható:

A végeredmény egy olyan környezetbarát újrahasznosított tonerkazetta, amely gyakorlatilag az eredetivel megegyező használati értékű és igen kedvező árú.